Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 tatlı kaşığı un (poşeti unlamak için)
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • Limon dilimleri

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Pilavı için:

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 1 ça bardağı sıcak su (sonradan pirince ekleniyor)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber

Garnitür olarak:

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Arpacık soğan

    Nasıl Yapılır?

  • İç pilavlı tavuk dolmamızın pilavı için uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağının erimesini sağlayalım.
  • Üzerine 20 dakika kadar ılık suda bekletip yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyelim ve karıştırarak 2-3 dakika kadar kavuralım.
  • Ardından üzerine kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ilave edelim. 1-2 defa karıştırarak kavuralım.
  • Tuz ve sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çeken pilavın altını kapatalım. Üzerine tarçın ve karabiber ekleyerek karıştıralım.
  • Tavuğumuzu yıkayarak kağıt havlu ile kurulayalım.
  • Hazırladığımız iç pilavı çok fazla bastırmadan tavuğumuzun içerisine dolduralım.
  • Tavuğun butlarının pişerken açılmaması için iple bağlayalım.
  • Sosu için uygun bir kapta salçayı, yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve kırmızı toz biberi karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu fırça yardımı ile tavuğun her yerine sürelim. Kanatlarını, pişerken açılmaması için kürdan ile sabitleyelim.
  • Fırın torbasının içerisine unu alalım. Torbayı çevirerek unun her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Tavuğumuzu fırın torbasına yerleştirelim. Yanına garnitür olarak arpacık soğan, kabuğu soyulup doğranmış patates, havuç, defne yaprağı ve ince kesilmiş limon dilimlerini ekleyelim.
  • Poşetin ağzını kapatalım. Üzerine kürdanla delikler açalım.
  • Tavuğumuzu önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 60 dakika pişmeye bırakalım.
  • Tencerede kalan pilava tekrar sıcak su ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
  • Sürenin sonunda fırından tavuğu alalım. Üzerini açarak tekrar fanlı ayarda 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Pişen tavuğumuz servise hazır. Pirinç pilavının üzerine yerleştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?