18 Aralık 2022 Pazar

Limonlu Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • İsteğe bağlı limon kabuğu rendesi
  • Muhallebi için;

    • 2 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 paket vanilin
    • 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
    • Limon sosu için;

      • 1, 5 limon suyu (yarım çay bardağı limon suyu)
      • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
      • Yarım su bardağı su
      • 4 yemek kaşığı şeker
      • Yarım çay kaşığı zerdeçal (fazla olmasın)

        Nasıl Yapılır?

      • İlk önce karıştırma kabına 2 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri koyalım ve çırpalım. Çırpma işlemini uzun tutmaya gerek yok.
      • Ardından sırasıyla sıvı yağ, süt, un ,vanilin ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpın. Yağlanmış tart kalıbına kek harcımızı dökelim. Yaklaşık 180°lik fırında 20 dk pişirelim.
      • Muhallebisi için un, şeker ve sütü tencereye aktarın ve çırpın. Muhallebi kıvam alana dek ocakta karıştırarak pişirin. Kıvam alan muhallebinin altını kapatalım. Üzerine tereyağı ve vanilini ekleyip iyice çırpalım.
      • Fırından çıkardığımız soğuk kekin üzerine muhallebiyi dökelim ve tabanı düzeltelim.
      • Limonlu sos için küçük bir sos tenceresine su, limon suyu, zerdeçal, nişasta ve şeker ekleyip ocağa koymadan çırpalım. Daha sonra ocağa alalım ve pişirelim.
      • Soğuyan muhallebili kekin üzerine de limon sosunu dökelim düzeltelim. 1-2 saat dolapta dinlendirip servis edelim. Bir gece beklerse kek çok daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder