Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- İsteğe bağlı limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
- 1, 5 limon suyu (yarım çay bardağı limon suyu)
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (fazla olmasın)
Nasıl Yapılır?
- İlk önce karıştırma kabına 2 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri koyalım ve çırpalım. Çırpma işlemini uzun tutmaya gerek yok.
- Ardından sırasıyla sıvı yağ, süt, un ,vanilin ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpın. Yağlanmış tart kalıbına kek harcımızı dökelim. Yaklaşık 180°lik fırında 20 dk pişirelim.
- Muhallebisi için un, şeker ve sütü tencereye aktarın ve çırpın. Muhallebi kıvam alana dek ocakta karıştırarak pişirin. Kıvam alan muhallebinin altını kapatalım. Üzerine tereyağı ve vanilini ekleyip iyice çırpalım.
- Fırından çıkardığımız soğuk kekin üzerine muhallebiyi dökelim ve tabanı düzeltelim.
- Limonlu sos için küçük bir sos tenceresine su, limon suyu, zerdeçal, nişasta ve şeker ekleyip ocağa koymadan çırpalım. Daha sonra ocağa alalım ve pişirelim.
- Soğuyan muhallebili kekin üzerine de limon sosunu dökelim düzeltelim. 1-2 saat dolapta dinlendirip servis edelim. Bir gece beklerse kek çok daha lezzetli olur.
Muhallebi için;
Limon sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder