18 Aralık 2022 Pazar

Tereyağlı Mayasız Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı k tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak mısır unu
  • 2,5 bardak un

    Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurtalar (birinin sarısını üzerine ayıracağız) sirke, tuz, kabartma tozu ve mısır ununu kabımıza koyup karıştırıyoruz. Sonra yavaş yavaş ununu ekliyoruz. Ununu kontrollü ekliyoruz hamuru çok sert olmayacak.
  • Sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder