Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı k tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 bardak mısır unu
- 2,5 bardak un
Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurtalar (birinin sarısını üzerine ayıracağız) sirke, tuz, kabartma tozu ve mısır ununu kabımıza koyup karıştırıyoruz. Sonra yavaş yavaş ununu ekliyoruz. Ununu kontrollü ekliyoruz hamuru çok sert olmayacak.
- Sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder