15 Aralık 2022 Perşembe

Mantarlı Soğanlı Bulgur Pilavı (Harika) Tarifi

 

 Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 2 adet ince kıyılmış soğan
  • 2 su bardağı bulgur
  • Tuz
  • 1 litre artı 1 su bardağı su
  • Kemik suyu varsa

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mantarları kısık ateşte suyunu salıp kavrulana dek pişirelim.
  • Daha sonra üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ve 2 soğanı ekleyelim.
  • Daha sonra güzelce kavuralım pembeleşinceye dek üzerine bulguru kemik suyunu ve normal suyu da ilave edelim.
  • En son tuzunu ekleyip kaynamaya başlayınca en kısık ateşte pişirelim.
  • Daha sonra suyunu çektikten sonra servise hazırlayabiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder