Ana içeriğe atla
Osmanlı Mutfağından Gelen Lezzet Soğanlama Tarifi 
 
 
Malzemeler
- 3 adet küçük boy soğan yada 1 adet büyük soğan
 - Yarım kahve fincanı su
 - Ayçiçek yağı
 - Tuz
 - 2 yumurta
 - 1 adet kesme şeker
 - Kimyon
 - Toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır? 
 - Soğanları uzun uzun doğruyoruz.
 - Pişerken yanmaması için suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
 - Suyunu çekince ayçiçek yağını ve şekeri ekleyip, soğanlar karamelize olana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
 - Ardından baharlarını ekleyip yumurtaları kırıyoruz. Yumurtalar pişince yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder