Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Osmanlı Mutfağından Gelen Lezzet Soğanlama Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet küçük boy soğan yada 1 adet büyük soğan
  • Yarım kahve fincanı su
  • Ayçiçek yağı
  • Tuz
  • 2 yumurta
  • 1 adet kesme şeker
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber

    Nasıl Yapılır? 

  • Soğanları uzun uzun doğruyoruz.
  • Pişerken yanmaması için suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyunu çekince ayçiçek yağını ve şekeri ekleyip, soğanlar karamelize olana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Ardından baharlarını ekleyip yumurtaları kırıyoruz. Yumurtalar pişince yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?