18 Aralık 2022 Pazar

Pastane Poğaçası (Birebir Aynısı) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 bardak arası un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Bardak ölçüsü 250 ml 

Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza süt ve suyu alalım. İkisi de mutlaka ılık olacak, (ne soğuk ne de sıcağa yakın olmasın parmak ısırmasın) içerisine şeker ve mayayı karıştıralım bir kaç dakika bekleyelim.
  2. Ardından sıvı yağı ekleyelim ve tuz eklemeden 3 bardak kadar un ekleyelim, yoğuralım. Sonra tuzunu da ekleyip ele yapışacak kıvamda olana kadar un ekleyelim. Asla sert bir hamur olmayacak ne kadar ele yapışırsa o kadar iyi.
  3. Yoğurma işlemi bitince hamuru mayalanmaya alalım. Ben çoğunlukla geceden yoğurup sabaha kadar buzdolabında bekletiyorum, vaktiniz yoksa normal oda sıcaklığında mayalanmaya alın.
  4. Mayalanan hamurdan küçük mandalina boyutunda bezeler koparın yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. 1 tepsiye sığmayabilir👍🏻 20 dk kadar tepsi mayası yapın daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla artı şeklinde çizin.
  5. 170 derece ısınmış fırında kızarana dek pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder