Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet portakal suyu
- 2 portakal kabuğu
- 1 tatlı kaşığı zencefil tozu
- 1 kare sütlü çikolata
- Hamur kabartma tozu
- Vanilya
Nasıl Yapılır?
- Hamur için bir kapta sıvı yağ, toz şeker, yumurta, yoğurt ve portakal suyunu karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Ben 7 bardağa yakın un kullandım (bu aşamada dikkatli olun kıvam videoda gösterdiğim gibi olmalı)
- Ardından vanilya, kabartma tozu, zencefil tozu ve rendelediğimiz portakal kabuklarını da ekleyip yoğuralım. Son olarak çikolata parçalarını ekleyelim.
- Bu aşamadan sonra defalarca hamuru yoğurmayın. Çikolata elinizin sıcağı ile eriyebilir. Birkaç kez çikolatayı hamura yedirmeniz yeterli olacaktır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.
- Hamuru toparlamakta güçlük çekiyorsanız avucunuzun içini çok hafif yağlayabilirsiniz.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kurabiyelerimiz servise hazır. Ilık tüketmenizi tavsiye ederim. 🫠 Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder