12 Aralık 2022 Pazartesi

Portakallı Zencefilli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet portakal suyu
  • 2 portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı zencefil tozu
  • 1 kare sütlü çikolata
  • Hamur kabartma tozu
  • Vanilya

    Nasıl Yapılır?

  • Hamur için bir kapta sıvı yağ, toz şeker, yumurta, yoğurt ve portakal suyunu karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Ben 7 bardağa yakın un kullandım (bu aşamada dikkatli olun kıvam videoda gösterdiğim gibi olmalı)
  • Ardından vanilya, kabartma tozu, zencefil tozu ve rendelediğimiz portakal kabuklarını da ekleyip yoğuralım. Son olarak çikolata parçalarını ekleyelim.
  • Bu aşamadan sonra defalarca hamuru yoğurmayın. Çikolata elinizin sıcağı ile eriyebilir. Birkaç kez çikolatayı hamura yedirmeniz yeterli olacaktır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.
  • Hamuru toparlamakta güçlük çekiyorsanız avucunuzun içini çok hafif yağlayabilirsiniz.
  • 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kurabiyelerimiz servise hazır. Ilık tüketmenizi tavsiye ederim. 🫠 Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder