Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı un
- Haşlamak için kaynar su
- Az tuz
Sos için;
- 1 ufak kase kıyma
- 1 ufak soğan ince doğranmış
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı domates püresi yoksa yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı ac toz biber
- 3 yemek kaşığı kadar su
- Az tuz
- Az ceviz
- Arzuya göre sarımsaklı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Bulgurun üzerine kaynar suyu dökelim yarım saat beklesin sonra içine unu tuzu ilave edelim elimizi suya batıralım yoğuralım çok az su ilave ediyoruz, elimizi sarmayan kolay şekil alan bir hamur oluyor ne çok sert ne çok yumuşak.
- Misketten biraz büyük toplar yapalım bir kenara alalım kaynar suda haşlayacağız yumuşayana kadar.
- Soğanı yağda kavuralım, içine kıyma ilave edelim kavuralım domates sosu toz biberi ekleyelim pişirelim az su ilave edelim.
- Pişen köfteleri kabağa alalım üzerine kıymalı sosu dökelim ortasına sarımsaklı yoğurt gezdirelim, cevizleri serpelim afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder