Malzemeler
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Renk vermek için;
- 2 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- Kurabiye hamuru için un ve kakao hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştıralım en son unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan kurabiye hamurunu elde edelim.
- Hamuru üç eşit parçaya bölelim ve bir parçasına bir tatlı kaşığı kakao dökelim yoğuralım, diğer parçaya kalan kakaoyu dökelim ve yoğuralım.
- Üç renk hamurumuz hazır.
- Şekil vermek için her renk hamurdan fındık büyüklüğünde iki parça yuvarlayalım ve sırayla renkleri dizerek birleştirip avuç içinde hepsini yuvarlayıp şeklimizi verip yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Kurabiyelerimizi 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kontrolü bir şekilde pişirelim. Her fırın pişirme süresi farklı olabilir dikkat edelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder