Tane Tane Pilav Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri güzelce yıkıyoruz suyu berrak olana kadar.
  • Tencereye yağ ve tereyağımızı ekleyip kızgınlaşınca şehriyeyi ekleyip kızarana kadar kavurun.
  • Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinci tencereye ekleyin ve yaklaşık 8 dakika kadar güzelce yağla birlikte kavurun tane tane olana kadar kavurun.
  • Sonra suyunu ve tuzunu ekleyin ocağın altı açık olsun kaynamaya başlayınca hemen altını kısın iyice kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye bırakın.
  • İyice suyunu çekene kadar kısık ateşte pişsin.
  • Piştikten sonra kapağı açın üzerine peçete koyun ve kapağı kapatıp dinlenmesini bekleyin. Afiyet olsun 😍🥰 tane tane oluyor.

Yorumlar