Ana içeriğe atla
 
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
 - 2 yemek kaşığı şehriye
 - 4 yemek kaşığı yağ
 - 3 su bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı tereyağı
 - 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
 - Pirinçleri güzelce yıkıyoruz suyu berrak olana kadar.
 - Tencereye yağ ve tereyağımızı ekleyip kızgınlaşınca şehriyeyi ekleyip kızarana kadar kavurun.
 - Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinci tencereye ekleyin ve yaklaşık 8 dakika kadar güzelce yağla birlikte kavurun tane tane olana kadar kavurun.
 - Sonra suyunu ve tuzunu ekleyin ocağın altı açık olsun kaynamaya başlayınca hemen altını kısın iyice kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye bırakın.
 - İyice suyunu çekene kadar kısık ateşte pişsin.
 - Piştikten sonra kapağı açın üzerine peçete koyun ve kapağı kapatıp dinlenmesini bekleyin. Afiyet olsun 😍🥰 tane tane oluyor.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder