Tekirdağ Köftesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • Yarım çay bardağı galeta unu (yada bayat ekmek)
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye malzemeleri alıp karıştıralım. Köfte harcımızı güzel yoğurmalıyız.
  • 10 dakika yoğurduktan sonra köfte harcını 10 kez yukarı kaldırıp kaba sertçe vurun. Bu işlemi mutlaka yapın.
  • Hazır olan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
  • Pişireceğiniz vakit köfte harcını ince parmak şeklinde şekil verip yanmaz tavada arkalı önlü kızartın.
  • Yanına salatayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar