Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı galeta unu (yada bayat ekmek)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı su
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye malzemeleri alıp karıştıralım. Köfte harcımızı güzel yoğurmalıyız.
- 10 dakika yoğurduktan sonra köfte harcını 10 kez yukarı kaldırıp kaba sertçe vurun. Bu işlemi mutlaka yapın.
- Hazır olan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Pişireceğiniz vakit köfte harcını ince parmak şeklinde şekil verip yanmaz tavada arkalı önlü kızartın.
- Yanına salatayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder