Ana içeriğe atla
 
Malzemeler
- 500 gram kıyma
 - 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
 - 1 yemek kaşığı irmik
 - 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 - Yarım çay bardağı galeta unu (yada bayat ekmek)
 - Yarım çay kaşığı karbonat
 - 1 adet yumurta
 - 4-5 yemek kaşığı su
 - Karabiber
 - Kimyon
 - Pul biber
 - Tuz
Nasıl Yapılır?
 - Derin bir kaseye malzemeleri alıp karıştıralım. Köfte harcımızı güzel yoğurmalıyız.
 - 10 dakika yoğurduktan sonra köfte harcını 10 kez yukarı kaldırıp kaba sertçe vurun. Bu işlemi mutlaka yapın.
 - Hazır olan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
 - Pişireceğiniz vakit köfte harcını ince parmak şeklinde şekil verip yanmaz tavada arkalı önlü kızartın.
 - Yanına salatayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder