Malzemeler
- Yarım kilo yer elması
- 3 adet yeşil elma
- 1 adet kuru soğan
- 5 dış sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker
- Yarım çay karabiber
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Üzerine;
- İnce kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Yer elmasının kabuğunu soyalım iri küp doğrayalım su dolu derin bir kaba koyalım yeşil elmanın da kabuğunu soyalım, iri küp doğrayalım.
- Yer elmaların olduğu su dolu kaba koyalım havucu soyalım küçük küp doğrayalım biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım. Soğanı, sarımsağı kabuğunu soyalım küçük yemeklik doğrayalım.
- Tencereye yağı koyalım soğanı, sarımsağı biberleri havucu koyalım iki dk kısık ateşte kavuralım yeşil elmayı ve yer elmasını ekleyip karıştıralım bu şekilde kısık ateşte 5 dk pişirelim.
- Sonra oda sıcaklığında suyu verelim tuz şekeri karabiber serpip karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım, kısık ateşte 35-40 dk pişirelim servis tabağına alınca ince kıyılmış maydanoz serpelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder