15 Aralık 2022 Perşembe

Yoğurt Mayalama Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremizin dibi tutmaması için içine çok az su gezdiriyoruz ocağa alıp sütümüzü ekliyoruz. Orta ateşte tahta kaşıkla arada karıştırarak sütümüzü ısıtıyoruz.
  • Kaynamaya başladığında kısık ateşte karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz. Ben çiftlik sütü olduğu için başlangıçta 90 derece sıcaklıkta kaynatıyorum sonrasında altını kısıp 10/12 dk kaynatıp kapatıyorum.
  • Sonrasında sütü soğuması için kenara alıyorum. İsterseniz arada kepçeyle karıştırıp soğumasını sağlayabilirsiniz. 48 derece sıcaklıkta mayamın üzerine süt karıştırıp yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekliyorum.
  • Tencerenin heryerini kaplayacak şekilde temiz bir örtüyle kapatıp 5/6 saat mayalanmasını sağlıyorum.
  • Mayalanan yoğurdu buzdolabına kaldırıp iyice katılaşması ve kaymağının iyice oluşması için bir gece dolapta bekletiyorum. Ertesi gün yemek için servis yapabilirsiniz afiyet olsun☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder