Malzemeler
- 2 lt süt
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremizin dibi tutmaması için içine çok az su gezdiriyoruz ocağa alıp sütümüzü ekliyoruz. Orta ateşte tahta kaşıkla arada karıştırarak sütümüzü ısıtıyoruz.
- Kaynamaya başladığında kısık ateşte karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz. Ben çiftlik sütü olduğu için başlangıçta 90 derece sıcaklıkta kaynatıyorum sonrasında altını kısıp 10/12 dk kaynatıp kapatıyorum.
- Sonrasında sütü soğuması için kenara alıyorum. İsterseniz arada kepçeyle karıştırıp soğumasını sağlayabilirsiniz. 48 derece sıcaklıkta mayamın üzerine süt karıştırıp yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekliyorum.
- Tencerenin heryerini kaplayacak şekilde temiz bir örtüyle kapatıp 5/6 saat mayalanmasını sağlıyorum.
- Mayalanan yoğurdu buzdolabına kaldırıp iyice katılaşması ve kaymağının iyice oluşması için bir gece dolapta bekletiyorum. Ertesi gün yemek için servis yapabilirsiniz afiyet olsun☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder