Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaşmaya yoksa bir paket kuru maya
- 1 adet yumurta akı içine sarısı üstüne
- 3 su bardağı un kontrollü olun herkeste aynı gitmeyebilir
Üstüne;
- Kaşar
- Sucuk
- Biber
- Zeytin
- Domates
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle genişçe bir kabın içine süt, su, şeker, mayayı ekleyip karıştıralım yağımızı.
- Yumurtaya yağımızı ekleyip karıştıralım unumuzu yavaş yavaş ekleyip tuzumuzuda ekleyip hamurumuzu yoğurup sıvı yağla toplayalım üstünü kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra mayalanan hamurumuzun havasını alıp, bezelere ayırıp, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim, ortasına resimdeki gibi bir bardakla bardağı yağa batırıp poğaçaların ortasına bir çukur açalım.
- Önce yumurta sarısı sürüp, ortalarına kaşar, biber, zeytin, sucuk, domates koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fanlı ayarda üzeri kızarana dek pişirelim servise hazır.
Not:Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak elimizi yağlayarak toplayalım hamuru
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder