9 Aralık 2022 Cuma

Ekmek Arası Hamsi Tava Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram hamsi (ayıklanmış, yıkanmış)
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Servis için;

  • Kıvırcık
  • Roka
  • Soğan söğüş
  • Limon
  • Ekmek

    Nasıl Yapılır?

  • Mısır unu ve tuzu bir tabağa alıp karıştırın. Balıkların iki tarafı da açık olacak şekilde mısır unu ile kaplayın. Fazla unu silkeleyin.
  • Uygun bir tavada sıvı yağını kızdırın. Balıkları ekleyip iki tarafını da kızartın. Yağın kızgın olmasına dikkat edelim.
  • Fazla yağı çekmesi için havlu kağıt serili servis tabağına alın.
  • İstediğiniz malzemelerle birlikte ekmek arası servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder