Malzemeler
- 500 gram hamsi (ayıklanmış, yıkanmış)
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Servis için;
- Kıvırcık
- Roka
- Soğan söğüş
- Limon
- Ekmek
Nasıl Yapılır?
- Mısır unu ve tuzu bir tabağa alıp karıştırın. Balıkların iki tarafı da açık olacak şekilde mısır unu ile kaplayın. Fazla unu silkeleyin.
- Uygun bir tavada sıvı yağını kızdırın. Balıkları ekleyip iki tarafını da kızartın. Yağın kızgın olmasına dikkat edelim.
- Fazla yağı çekmesi için havlu kağıt serili servis tabağına alın.
- İstediğiniz malzemelerle birlikte ekmek arası servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder