Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
- 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
- 2.5 – 3 su bardağına yakın un
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeler alınıp karıştırılır. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenerek yoğurmaya başlanır. Ben 2. 5 – 3 su bardağına yakın un kullandım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur iki yağlı kağıt arasında merdaneyle inceltilir. Kalıpla kesilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dk pişmeye bırakılır.
- Fırından çıkarırken biraz yumuşak gelebilir ama soğudukça kıvam alıyor tereddüt etmeden fırından alın. Aksi takdirde rengi kararıyor, beyaz kalması için bu önemli.
- İstediğiniz gibi süsleyip servise hazır edebilirsiniz, afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder