9 Aralık 2022 Cuma

Lotuslu Cheescake (Çatlama Kırılma Garantili) Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için;

  • 135 gram lotus bisküvi
  • 100 gram tereyağ
  • 100 gram fındık

Kreması için:;

  • 800 gram labne
  • 200 ml krema
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • Sosu için;

    • 4 yemek kaşığı lotus

      Nasıl Yapılır?

    • Bisküvileri rondodan geçirin ve erittiğiniz tereyağı ile beraber karıştırın. Yağlı kağıtla tabanına.
    • Kapladığınız kalıba bu karışıma dökün ve bardakla üstüne bastırarak düz bir zemin elde edin. Kalıbı buzdolabına kaldırın.
    • Çırpma kabınıza labneyi alın ve 3-4 dakika çırpın. Sonrasında sırayla şekeri ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, mısır nişastası ve vanilyayı elekten geçirin ve karışıma ekleyin. 1-2 dakika çırpın.
    • Benmari usulü erittiğiniz bisküvi ezmesini ekleyin ve yine çırpın. Sonra yumurtaları tek tek ekleyerek aralarda çok kısa çırpın. Çok uzun süreli çırpmayın çünkü cheesecake çatlayabilir.
    • Karışımı bisküvi tabanın üstüne dökün ve tezgaha birkaç kez vurun. Fırının altına bir borcamın içinde kaynar su koyun.
    • 160° önceden ısıttığınız fırında kontrollü bir şekilde 50-55 dakika pişirin.
    • Çıktıktan ve oda sıcaklığına geldikten sonra üstü için bisküvi ezmesini yine benmari usulü eritin ve üstüne dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder