Malzemeler
Tabanı için;
- 135 gram lotus bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 100 gram fındık
Kreması için:;
- 800 gram labne
- 200 ml krema
- 4 yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı lotus
Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirin ve erittiğiniz tereyağı ile beraber karıştırın. Yağlı kağıtla tabanına.
- Kapladığınız kalıba bu karışıma dökün ve bardakla üstüne bastırarak düz bir zemin elde edin. Kalıbı buzdolabına kaldırın.
- Çırpma kabınıza labneyi alın ve 3-4 dakika çırpın. Sonrasında sırayla şekeri ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, mısır nişastası ve vanilyayı elekten geçirin ve karışıma ekleyin. 1-2 dakika çırpın.
- Benmari usulü erittiğiniz bisküvi ezmesini ekleyin ve yine çırpın. Sonra yumurtaları tek tek ekleyerek aralarda çok kısa çırpın. Çok uzun süreli çırpmayın çünkü cheesecake çatlayabilir.
- Karışımı bisküvi tabanın üstüne dökün ve tezgaha birkaç kez vurun. Fırının altına bir borcamın içinde kaynar su koyun.
- 160° önceden ısıttığınız fırında kontrollü bir şekilde 50-55 dakika pişirin.
- Çıktıktan ve oda sıcaklığına geldikten sonra üstü için bisküvi ezmesini yine benmari usulü eritin ve üstüne dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder