10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi

 

10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:

  • Çikolata sosu

    10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıp ocağın üzerine alın.
  • Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip, çırpma teliyle bir güzel çırpın.
  • Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların daha kolay çıkması için sudan geçirin.
  • Muhallebinin 3’te birini kaselere, üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
  • Kalan muhallebiye damla çikolatayı ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve kaselere sade muhallebinin üzerine paylaştırın.
  • Oda ısısına geldikten sonra, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • İki üç saat iyice soğuttuktan sonra, kaselerden servis tabaklarına çıkartın.
  • Üzerine çikolata sosu gezdirip, isteğe göre hindistan cevizi topları yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle tüketin.
  • İsterseniz kaselerden çıkarmadan da servis edebilirsiniz.
  • Çikolatalı ve sade muhallebiyi yarı yarıya da hazırlayabilirsiniz. Yalnız çikolata miktarını arttırmanız gerekir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :).

Yorumlar