Acılı Ekmek (Muhteşem Lezzet) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (sıvı yağ)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı kadar dikkatli ekleyin, ele çok yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı

Üst harcı için;

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber
  • Tercihe göre acı biber salçası kullanabilirsiniz
  • Acı sevme oranınıza göre acı oranını artırabilirsiniz

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; süt, su, maya ve şekeri bir kaba alın iyice karıştırın ve on dakika bekletin.
  • Süre sonunda yağını ve tuzunu ekleyin ununu dikkatli ekleyip iyice yoğurun.
  • Ağzını streçleyip mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alın iyice yoğurun ki maya kokusu çıksın,ve ceviz büyüklüğünde minik bezeler alın tepsiye dizin.
  • Elinizle yassılaştırın,ve üzerine bolca iç harcından sürün 10 dakika tepsi mayası gelmesi için bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Yorumlar