Baklava Yufkasından Börek Tarifi

 

Baklava Yufkasından Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket baklava yufkası

Sos için;

  • 1 su bardağı ayran
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay bardağı peynir (isteğe göre fazla ekleyebilirsiniz)

    Baklava Yufkasından Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın üzerine soğanı da doğrayıp ekleyin, sıvı yağ tuz baharat peyniri de ekleyip elimizle ezerek karıştıralım. İyi bir şekilde elimizle ezelim. Bu şekilde ıspanaklar yarıya kadar eksilecektir.
  • Ayran, süt, yumurta (birinin sarısı yüzüne) sıvı yağ, tuzu bir kasede karıştıralım.
  • İki baklava yufkasını üst üste koyalım üzerine ayranlı sostan sürelim. 2 yufka daha koyup sostan yine sürelim.
  • 2 yufka daha koyup sostan sürelim ve ıspanaklı harcı yufkanın başına uzun bir şekilde koyalım ve rulo şeklinde saralım. Fotoğrafa bakarsanız daha iyi anlaşılacaktır. Toplamda 6 yufka kullanıyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte kesip tepsiye düzelim. Ben altı parçaya kestim. Üzerine yumurta sarısını sürelim. İsteğe bağlı susam ve çörek otu serpelim.
  • 185 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim. Çıtır çıtır bir börek oluyor. Yedikçe yediren bir börek. Ertesi güne kalırsa yumuşak bir börek okuyor. Afiyet olsun

Yorumlar