Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 su bardağı tepeleme + 2 yemek kaşığı un
- 1 fiske tuz
Kreması için;
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı bardak şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 6 su bardağı süt
- 100 gram beyaz çikolata
- 1 paket kremşanti
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Bal peteği için;
- 500 gram beyaz çikolata
- 3 yemek kaşığı sarı gıda boyası
- Yarım bardak süt (pandispanyayı ıslatmak için)
Nasıl Yapılır?
- Pandispanya hazırlanışı için; karıştırma kabına yumurta sarısı ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Yarım çay bardağı ılık suyu da ekleyip çırpalım. Elenmiş kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip spatula ile dıştan içe doğru karıştıralım.
- Ayrı bir kapta yumurta akı ve tuzu köpüğü söndürmeden dıştan içe doğru karıştıralım. Pişirme kağıdı serili 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yanında ısıya dayanıklı küçük bir kap ile su koyarak 35 dk pişiriyoruz.
- Kremanın hazırlanışı için; yumurta sarısı, un, şeker, nişastayı karıştırarak sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
- Kısık ateşte pişirelim mümkünse pişirmeden süzgeçten geçirelim ipeksi bir kıvam olması için.
- Piştikten sonra 100 gram beyaz çikolata ve vanilya ekleyerek 1 dakika mikser ile çırpalım.
- Streç filmi kremanın üstüne serelim kabuk bağlamasın. 4/5 saat buzdolabında dinlendirelim.
- 3 kaşık tereyağı ve 1 paket çırpılmış kremşantiyi ekleyelim ve çırpalım. Mikser ile yaklaşık 3-4 dakika çırpıyoruz.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra kullanabiliriz.
- Bal peteği hazırlanışı için; 500 gram beyaz çikolata benmari usulü eritilir, sarı gıda boyası eklenir. 80 cm lik pat pat folyonun üstüne döküyoruz. Soğuk bir yerde 45 dakika bekletiyoruz.
- Hazırladığımız bal peteğini pastanın kenarlarını kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder