Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı biraz fazla pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
Arası için;
- Sürülebilir çikolata
- Reçel
- Marmelat
Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Hamurum üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden merdane ile incelmesini sağlayalım aşırı ince veya kalın olmasın.
- İki kat kurabiye olacağı için kalın olmamalı.
- Kalıplarla şekil verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim. (yağlı kağıt olmazsa tepsiye yapışırsa alırken kırılıp dağılabilir )
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü şekilde 15-20 dk kadar pişirelim. (pişme süresi kalıptan kalıba veya fırından fırına değişiyor )
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üste gelen kurabiyelere pudra şekeri serpelim.
- Sonra alta gelen kurabiyenin üzerine sürülebilir çikolata veya marmelat reçel sürelim.
- Üzerine diğer kurabiyeyi koyup kapatalım. Veee hazır şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder