Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
 - 1 yumurta
 - Yarım su bardağı biraz fazla pudra şekeri
 - Yarım su bardağı nişasta
 - 1 paket vanilya
 - Yarım paket kabartma tozu
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 2.5 su bardağı un
 
Arası için;
- Sürülebilir çikolata
 - Reçel
 - Marmelat
Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
 - Hamurum üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden merdane ile incelmesini sağlayalım aşırı ince veya kalın olmasın.
 - İki kat kurabiye olacağı için kalın olmamalı.
 - Kalıplarla şekil verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim. (yağlı kağıt olmazsa tepsiye yapışırsa alırken kırılıp dağılabilir )
 - Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü şekilde 15-20 dk kadar pişirelim. (pişme süresi kalıptan kalıba veya fırından fırına değişiyor )
 - Kurabiyeler soğuduktan sonra üste gelen kurabiyelere pudra şekeri serpelim.
 - Sonra alta gelen kurabiyenin üzerine sürülebilir çikolata veya marmelat reçel sürelim.
 - Üzerine diğer kurabiyeyi koyup kapatalım. Veee hazır şimdiden afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder