Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi

 

Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı biraz fazla pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un

Arası için;

  • Sürülebilir çikolata
  • Reçel
  • Marmelat

    Çikolatalı Marmelatlı Papatya Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri koyalım karıştıralım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  • Hamurum üzerine yağlı kağıt koyup üzerinden merdane ile incelmesini sağlayalım aşırı ince veya kalın olmasın.
  • İki kat kurabiye olacağı için kalın olmamalı.
  • Kalıplarla şekil verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzleyelim. (yağlı kağıt olmazsa tepsiye yapışırsa alırken kırılıp dağılabilir )
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü şekilde 15-20 dk kadar pişirelim. (pişme süresi kalıptan kalıba veya fırından fırına değişiyor )
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra üste gelen kurabiyelere pudra şekeri serpelim.
  • Sonra alta gelen kurabiyenin üzerine sürülebilir çikolata veya marmelat reçel sürelim.
  • Üzerine diğer kurabiyeyi koyup kapatalım. Veee hazır şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar