Çorum Şekerlemesi Tarifi

 

Çorum Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • • 325 gram un
  • • 325 gram tereyağı
  • • 400 gram pudra şekeri

    Çorum Şekerlemesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kısık ateşte tereyağını kaynatıp süzün. ( dibindeki kahverengi kısım, kurabiyelerin rengini ve tadını bozuyor. ) oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
  • Yağ donduktan sonra dolaptan çıkarın ve pudra şekeri ekleyin. Elinizle veya mikserle yağ eriyene kadar iyice karıştırın.
  • Ardından azar azar un ilave ederek bir yandan elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Kumlu görüntü kaybolup hamur elde yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  • Üzerini streç folyo ile kapatıp 20 -25 dakika serin bir yerde veya buzdolabında dinlendirin.
  • Dolaptan çıkardıktan sonra içinden küçük parçalar koparıp şekil verin.
  • Şekil verirken parmaklarınızla değil de avucunuzun iç kısmında yuvarlamalısınız. Ayrıca hamuru elinizde fazla oynamamalısınız. Hamuru çok yumuşatmadan mümkünse serin bir ortamda kurabiyenizi yapmalısınız.
  • Yağlı kağıt açılmış fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyeleri pişirmek de bir o kadar önemli… 120 derecede 10 dakika ısıttığınız fırına tepsinizi koyun. Hemen dereceyi 100 dereceye düşürüp yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Hamurun kenarları pembeleşmeden beyaz pişirilmesi gerekiyor. O yüzden fırını kapatsanız bile kurabiyeler pişmeye devam edeceği için kurabiyeler henüz çok sertleşmeden fırından çıkarın.
  • Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra tepsiden alın. Servis tabağına koyup servis yapın.
  • Not: kurabiye hamurunda tereyağı kullanmak istemezseniz mutlaka susuz yağ kullanmalısınız. Aksi takdirde yayılma olabileceği gibi kurabiyelerin çatlaklar olur. Ben yarı yarıya tereyağı ve vita yağı kullandım.

Yorumlar