Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
Bulamak için:
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırında soslu çıtır çıtır karnabahar kızartması için öncelikle karnabaharın yeşil kısmını keselim ve çiçeklerine ayıralım.
- Ardından güzelce yıkayalım.
- Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisini bir kenara alalım.
- Bulamak için uygun bir kapta yumurta, mısır unu, galeta unu, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber, sarımsak veya sarımsak tozu, tuz, zerdeçal ve maden suyunu karıştıralım.
- Karnabaharlarımızı hazırladığımız karışıma bulayalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Tüm karnabaharları fırın tepsisine aldıktan sonra önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda çıtır karnabaharlarımız servise hazır. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder