Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet havuç
  • 1.5 su bardağı yoğurt (sulu olmasın) dilerseniz süzme yoğurt kullanabilirsiniz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Üzerindeki soslu nohut için

  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ısıtılmış bir tavada, rendelenmiş havuçları, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alıp, soğutun.
  • Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu, tuz ile birlikte iyice karıştırın.
  • Soğuyan havuçları yoğurdun içerisine ilave edip karıştırın.
  • Ardından ısıtılmış tavaya haşlanmış nohut ve yağı alıp kıtır bir kıvam alana katar kısık ateşte pişirin.
  • Üzerine baharatları ilave edip karıştıralin ocağın altını kapatin servise hazır hale gelen tarotorun üzerine alın.

Yorumlar