Malzemeler
- 1 kaşık un
- 2 kaşık nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 100 gram çiğ krema
- 1 paket bisküvi (dilediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz ben petibör kullandım)
- Çilek (isteğe göre muz da kullanılabilir)
Nasıl Yapılır?
- Vanilya, tereyağ ve krema hariç tüm malzemeler karıştırılarak tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan sonra içine vanilya ve bir tatlı kaşığı tereyağı ilave ederek bir iki dakika daha karıştırıp altı kapatılır.
- Kremamız tamamen soğuduktan sonra içine 100 gram çiğ krema ekleyerek mikserle birkaç dakika çırpılır.
- Bisküviler rondodan geçirilip meyveler dilimlenir.
- Kaselerimize meyve krema ve bisküviler sıra sıra olacak şekilde alınıp dilediğiniz şekilde süsleyerek servise hazır hale getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder