Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 500 gram mantar
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet kapya biber
- 6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Varsa köri baharatı
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı piyazlik doğrayalım ve kavuralım.
- Sırasıyla biberleri, sarımsağı ve mantarı da resimlerdeki gibi doğrayıp tencereye sırayla ekleyelim.
- Mantar suyunu çekince küp küp doğradığımız tavukları da ekleyip, tuz, baharat ve salçayı ekleyip 15 dk daha pişirelim.
- Evde köri baharatı olmadığı için ekleyemedim. Köri baharatiyla da denemenizi tavsiye ederim.
- Çok lezzetli sotemiz hazır.Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder