Milföy Atıştırmadık Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Arası için
- Muz (Ya da istediğiniz bir meyveyi küçük parça halinde doğrayabilirsiniz)
Üzeri için
- Pudra şekeri
- Çilek
Milföy Atıştırmadık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföyleri paketten çıkarıp tek tek tepsiye dizelim. Yaklaşık 10 dk bekleyelim.
- Sonra milföyleri 4 eşit parçaya bölelim fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
- Milföyler pişerken muhallebisini hazırlıyoruz. Vanilya ve krem şanti dışında tüm malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve krem şantiye ekleyip karıştırıyoruz.
- Pişen milföylerimize ilk sıcağı çıkınca bir tane alıp açılan yerden muhallebiyi ve muzu ekleyip kapatıyoruz.
- Hepsini tek tek bu şekilde yapıp üzerine pudra şekeri serpip çilek ekliyoruz. Hem görüntüsü hemde lezzeti ile doyuran müthiş atıştırmalık. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder