Milföy Atıştırmadık Tarifi

 

Milföy Atıştırmadık Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Arası için

  • Muz (Ya da istediğiniz bir meyveyi küçük parça halinde doğrayabilirsiniz)

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Çilek

    Milföy Atıştırmadık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföyleri paketten çıkarıp tek tek tepsiye dizelim. Yaklaşık 10 dk bekleyelim.
  • Sonra milföyleri 4 eşit parçaya bölelim fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
  • Milföyler pişerken muhallebisini hazırlıyoruz. Vanilya ve krem şanti dışında tüm malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve krem şantiye ekleyip karıştırıyoruz.
  • Pişen milföylerimize ilk sıcağı çıkınca bir tane alıp açılan yerden muhallebiyi ve muzu ekleyip kapatıyoruz.
  • Hepsini tek tek bu şekilde yapıp üzerine pudra şekeri serpip çilek ekliyoruz. Hem görüntüsü hemde lezzeti ile doyuran müthiş atıştırmalık. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar