Milföy Atıştırmadık Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için
- 2 su bardağı süt
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket toz krem şanti
 
Arası için
- Muz (Ya da istediğiniz bir meyveyi küçük parça halinde doğrayabilirsiniz)
 
Üzeri için
- Pudra şekeri
 - Çilek
Milföy Atıştırmadık Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Öncelikle milföyleri paketten çıkarıp tek tek tepsiye dizelim. Yaklaşık 10 dk bekleyelim.
 - Sonra milföyleri 4 eşit parçaya bölelim fırın tepsisine dizelim.
 - Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
 - Milföyler pişerken muhallebisini hazırlıyoruz. Vanilya ve krem şanti dışında tüm malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
 - Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve krem şantiye ekleyip karıştırıyoruz.
 - Pişen milföylerimize ilk sıcağı çıkınca bir tane alıp açılan yerden muhallebiyi ve muzu ekleyip kapatıyoruz.
 - Hepsini tek tek bu şekilde yapıp üzerine pudra şekeri serpip çilek ekliyoruz. Hem görüntüsü hemde lezzeti ile doyuran müthiş atıştırmalık. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder