Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı ceviz
- Sıvı yağ
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereye şekeri ve suyu alalım ve karıştırarak kaynatalım, şerbet hazır olduktan sonra soğumaya bırakalım.
- Kare veya daire borcamın zeminini hafif yağlayın. Oklava yardımı ile 2 adet milföyü açın ve yerleştirin.
- Arasına cevizleri bırakın ve üzeri için tekrar 2 adet milföyü açın ve her yerini kapatacak şekilde yerleştirmeyi yapın.
- 180 derece fırına atmadan önce dilimleyin ve fırına atın.
- Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ilk 10 dakikalık sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.
- 1-2 saat dinlendikten sonra üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder