Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi

 

Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı ceviz
  • Sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

    Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye şekeri ve suyu alalım ve karıştırarak kaynatalım, şerbet hazır olduktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Kare veya daire borcamın zeminini hafif yağlayın. Oklava yardımı ile 2 adet milföyü açın ve yerleştirin.
  • Arasına cevizleri bırakın ve üzeri için tekrar 2 adet milföyü açın ve her yerini kapatacak şekilde yerleştirmeyi yapın.
  • 180 derece fırına atmadan önce dilimleyin ve fırına atın.
  • Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ilk 10 dakikalık sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.
  • 1-2 saat dinlendikten sonra üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar