Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet milföy hamuru
 - 1 su bardağı ceviz
 - Sıvı yağ
 
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı su
Milföy Hamurundan Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Uygun tencereye şekeri ve suyu alalım ve karıştırarak kaynatalım, şerbet hazır olduktan sonra soğumaya bırakalım.
 - Kare veya daire borcamın zeminini hafif yağlayın. Oklava yardımı ile 2 adet milföyü açın ve yerleştirin.
 - Arasına cevizleri bırakın ve üzeri için tekrar 2 adet milföyü açın ve her yerini kapatacak şekilde yerleştirmeyi yapın.
 - 180 derece fırına atmadan önce dilimleyin ve fırına atın.
 - Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ilk 10 dakikalık sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.
 - 1-2 saat dinlendikten sonra üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder