Muhallebili Mozaik Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 100 gram tereyağ
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket sade petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerindeki ganaj için (üzerine meyve sosuda yapabilirsiniz)

  • 100 ml krema
  • 100gram çikolata (sütlü veya bitter)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine süt, şeker ve kakao eklenip pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp ılıması için bekletilir.
  • Ilıyan sütlü harcımıza elimizle parçaladığımız büskiviler eklenir ve karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba veya orta boy borcama bisküvili karışım konulur üzeri düzleştirilir.
  • Daha sonra muhallebi malzemeleri pişirilir. En son tereyağ eklenip ocak kapatılır. Mikserle 1-2 dk çırpılır. Kelepçeli kalıptaki buisküvilerin üzerine muhallebi dökülür.
  • Sonra çikolata sos için krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır daha sonra çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Muhallebinin üzerine de en son bu sos dökülür ve buzdolabında dinlendikten sonra afiyetle tüketilir.
  • Misafirlerinize 1 gün önceden de hazırlayabilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra üzerini streçle kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun🙏🏼

Yorumlar