Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 1 litre süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket toz krem santi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Pasta Tadında Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri beyazlayana kadar önce düşük ayarda daha sonra yüksek ayarda çırpalım.
- Daha sonra yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Karışıma un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karışımı söndürmeden karıştıralım.
- Havuç ve cevizi ekleyip tekrar karıştıralım.
- Karışımı kek kalıbına dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirelim ve soğutalım.
- Bu arada kremasını hazırlayalım 1 litre süt içine şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştıralım.
- Ocağa alalım ve kıvam alana kadar pişirelim kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Kremayı soğuması için başka bir kaba alalım ve üzerini kabuk tutmaması için streç film ile kapatıp soğutalım.
- Krema soğuduktan sonra toz krem şanti ekleyip mikser ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Keki ortadan ikiye bölelim arasına ve üzerine eşit olacak şekilde kremayı dökelim.
- İri kıyılmış ceviz ile üzerini süsleyelim ve 4-5 saat kadar buzdolabında bekletip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder