Portakallı Anne Kurabiyesi (Çocukluğumuzun Kurabiyesi) Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1.5 çay kaşığı tepeleme karbonat
  • 6.5- 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Toz şeker

     Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ve şekeri yoğurma kabına alalım ,elimizle karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağ, yumurta, portakal suyu ve rendesini ekleyip güzelce karıştıralım iyice karışsın.
  • Karbonatı ekleyelim ,unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  • Hamur elimizi bırakınca kıvamı tam olur.Cıvık olmamalı .
  • Cevizden daha büyük parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Üzerine çırptığımız yumurtayı fırçayla sürüp üzerine toz şeker serpelim .
  • Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim, yaklaşık 40 dakikada pişiyor.

Yorumlar