Rulo Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
İlk mayalama için
- 6.5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
Hamur yoğurmak için
- 1,5 su bardağı ılık su (yaklaşık olarak)
- 1 su bardağı süt ılık
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 2 su bardağı ezilmiş haşhaş l
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Dilerseniz haşhaşın içine 1 su bardağı dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz.
- Toz şeker (isteğe baglı)
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
Rulo Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak geniş bir kabın içerisin unu alarak, ortasını havuz gibi açalım. Açtığımız havuza mayayı, şekeri ve ılık suyu alalım ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra tuzu ekleyelim hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş ılık suyu da ekleyelim, yumurtayı sivıyagyı ekleyip yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Üzerini streç ile örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Haşhaşlı iç harç için uygun bir kapta haşhaşı, yağı ve cevizi karıştırın.
- hamurun mayası geldikten sonra hamuru yağladığınız tezgaha alın.
- Hamuru yağlı kağıdın üzerine koyup elimizi yağlayıp açıyoruz.
- Üzerine haşhaşları sürelim. Rulo yapalım ve iple 2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim.
- Daha sonrasında üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder