Rulo Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Rulo Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

İlk mayalama için

  • 6.5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Hamur yoğurmak için

  • 1,5 su bardağı ılık su (yaklaşık olarak)
  • 1 su bardağı süt ılık
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 2 su bardağı ezilmiş haşhaş l
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Dilerseniz haşhaşın içine 1 su bardağı dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz.
  • Toz şeker (isteğe baglı)

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

    Rulo Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak geniş bir kabın içerisin unu alarak, ortasını havuz gibi açalım. Açtığımız havuza mayayı, şekeri ve ılık suyu alalım ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra tuzu ekleyelim hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Yavaş yavaş ılık suyu da ekleyelim, yumurtayı sivıyagyı ekleyip yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  • Üzerini streç ile örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  • Haşhaşlı iç harç için uygun bir kapta haşhaşı, yağı ve cevizi karıştırın.
  •  hamurun mayası geldikten sonra hamuru yağladığınız tezgaha alın.
  • Hamuru yağlı kağıdın üzerine koyup elimizi yağlayıp açıyoruz.
  • Üzerine haşhaşları sürelim. Rulo yapalım ve iple 2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Daha sonrasında üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun

Yorumlar