Talkan Kurabiye ( Leblebi Tozlu Kurabiye ) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı leblebi tozu
- 80 gram beyaz çikolata
- 2 su bardağı un
- 1/2 (yarım) poşet vanilya
Su bardağı ölçüm: 200 ml
Çay bardağı ölçüm: 110 ml
Talkan Kurabiye ( Leblebi Tozlu Kurabiye ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir bardaktan biraz fazla leblebiyi robotta çekip un gibi yapın.
- Süzgece döküp eleyin. Üstte kalan irileri kullanmayın. ( kalan leblebi tozu 1 su bardağı olmalı )
- Beyaz çikolatayı benmari olarak eritin.
- Üzerine, pudra şekeri, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Son olarak vanilyayı ve kontrollü olarak unu ilave edin.Sonunda yumuşak kıvamlı bir hamurunuz olmalı.
- Hamurdan parçalar koparıp minik yuvarlaklar yapın. Ya da tırtıklı krema duyuna hamurdan parça parça koyup pişirme kağıdı açtığınız tepsiye sıkın. ( ben duyunuz olmayabilir diye iki türlü de hazırlayıp fotoğraf çektim. ).
- Ardından önceden ısıtılmış 150 -160 derecede yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
- Soğuyunca tepsiden alıp servis tabağına koyun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder