19 Ocak 2023 Perşembe

Tavuklu Patates Oturtma Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet büyük patates
  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sebze tozu (Çeşni isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 -2 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tavaya yağları alıp üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip hafif kavurun.
  • Üzerine küçük küp doğranmış tavuk etlerini ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Rendelenmiş sarımsak küçük doğranmış biberleri ekleyip bir iki tur karıştırın.
  • Soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Salça ve baharatları ekleyip soteleyin.
  • Yarım çay bardağı su ekleyip maydanoz ilave edip altı yedi dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  • Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün.
  • Orta kısımlarını bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun patatesleri önlü arkalı sıvı yağda kızartın.
  • Patatesleri fırın tepsisine dizip hazırlamış olduğunuz tavuklu harçtan içlerini pay ederek doldurun.
  • Sosu için salça, karabiber ve suyunu karıştırıp üzerine gezdirin ıslatmış olduğunuz fırın kağıdını üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri koyup tekrar fırına verin kaşar peyniri eriyene kadar on dakika kadar pişirin yanında pilav eşliğinde sıcak sıcak servis edin afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder