Malzemeler
- 5 adet büyük patates
- 400 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta boy soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sebze tozu (Çeşni isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- Yarım çay bardağı su
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 -2 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya yağları alıp üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip hafif kavurun.
- Üzerine küçük küp doğranmış tavuk etlerini ilave edip kavurmaya devam edin.
- Rendelenmiş sarımsak küçük doğranmış biberleri ekleyip bir iki tur karıştırın.
- Soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
- Salça ve baharatları ekleyip soteleyin.
- Yarım çay bardağı su ekleyip maydanoz ilave edip altı yedi dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün.
- Orta kısımlarını bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun patatesleri önlü arkalı sıvı yağda kızartın.
- Patatesleri fırın tepsisine dizip hazırlamış olduğunuz tavuklu harçtan içlerini pay ederek doldurun.
- Sosu için salça, karabiber ve suyunu karıştırıp üzerine gezdirin ıslatmış olduğunuz fırın kağıdını üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri koyup tekrar fırına verin kaşar peyniri eriyene kadar on dakika kadar pişirin yanında pilav eşliğinde sıcak sıcak servis edin afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder