Tekke Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 30 gram badem
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 3 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • İri parçalar şeklinde kesilmiş etleri yıkayın ve bir tencereye alın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Soğanların kabuğunu soyup jülyen doğrayıp 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte etlere ekleyin. 10 dakika daha kavurarak pişirin.
  • Havuçları temizleyin ve jülyen doğrayın. Daha sonra ete ekleyin. Üzerine pirinçleri ve baharatlarını ekleyin. Sıcak suyunu döküp kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana kadar, tane tane olana kadar pişirin.
  • Tereyağını tavada eritin. Bademleri ekleyip hafifçe kavurun. Servis tabağına pilavı yayın. Üzerine bademleri ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar