Portakal Kabuğu Tozu Yapımı Tarifi

 

Portakal Kabuğu Tozu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet portakal kabuğu (sayı size kalmış)

    Portakal Kabuğu Tozu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Portakal kabuklarını önce karbonatlı sonra da sirkeli suda 20 dakika bekletelim.
  • Tekrar sudan geçirip süzgece alalım.
  • Kabuklarını olabildiğince beyaz kısmını almadan soyalım.
  • Pişirme kağıdına dizip kalorifer peteğinin üzerinde kurumaya bırakalım.
  • Peteğin sıcaklığına göre 2-3 günde kuruyor.
  • Rondodan çekip eleyelim eğer iri kalanlar olduysa tekrar iri olanlarını yine rondoda çekelim.
  • Cam kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
  • Hava aldığı zaman ilk günkü aroması kalmıyor.
  • Kek kurabiye puding muhallebi yada bitki çaylarına limonataya aroma ve renk verici olarak katabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

    Not;

    • Portakalların hepsini önce karbonatlı suda sonra, sirkeli suda bekletirseniz işiniz kolaylaşır.
    • Portakalı tükettikçe dezenfekte olmuş kabukları da daha rahat biriktirip kurutabilirsiniz.
    • Bir de kuruttuğunuz kabukların hepsini çekmeyin çünkü uzun süreli beklemede tozun aroması zamanla azalıyor. Kullanacağınız kadarını çekin.
    • Tel süzgeçten geçirerek eleyin. Ben ince toz kısmını muhallebi tarzı tatlılarda, kalın kısmını da kek kurabiye gibi tariflerde kullanıyorum. Eğer kuvvetli öğütücünüz varsa elemeye gerek kalmaz.

    Sayfamda portakal kabuğu tozu ile ilgili tarifler mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...