Portakal Kabuğu Tozu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet portakal kabuğu (sayı size kalmış)
Portakal Kabuğu Tozu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Portakal kabuklarını önce karbonatlı sonra da sirkeli suda 20 dakika bekletelim.
- Tekrar sudan geçirip süzgece alalım.
- Kabuklarını olabildiğince beyaz kısmını almadan soyalım.
- Pişirme kağıdına dizip kalorifer peteğinin üzerinde kurumaya bırakalım.
- Peteğin sıcaklığına göre 2-3 günde kuruyor.
- Rondodan çekip eleyelim eğer iri kalanlar olduysa tekrar iri olanlarını yine rondoda çekelim.
- Cam kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
- Hava aldığı zaman ilk günkü aroması kalmıyor.
- Kek kurabiye puding muhallebi yada bitki çaylarına limonataya aroma ve renk verici olarak katabilirsiniz.
- Portakalların hepsini önce karbonatlı suda sonra, sirkeli suda bekletirseniz işiniz kolaylaşır.
- Portakalı tükettikçe dezenfekte olmuş kabukları da daha rahat biriktirip kurutabilirsiniz.
- Bir de kuruttuğunuz kabukların hepsini çekmeyin çünkü uzun süreli beklemede tozun aroması zamanla azalıyor. Kullanacağınız kadarını çekin.
- Tel süzgeçten geçirerek eleyin. Ben ince toz kısmını muhallebi tarzı tatlılarda, kalın kısmını da kek kurabiye gibi tariflerde kullanıyorum. Eğer kuvvetli öğütücünüz varsa elemeye gerek kalmaz.
Afiyet olsun.
Not;
Sayfamda portakal kabuğu tozu ile ilgili tarifler mevcut.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder