25 Mart 2023 Cumartesi

Patates Karnıyarık Tarifi

 

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet küçük boy patates
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

İç harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

    Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesli karnıyarığın kıymalı iç harcı için tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar kavuralım.
  • Kıymanın rengi döndükten sonra yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak doğradığımız domates, domates salçası, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Pişen kıymamızı ocaktan alalım.
  • Patateslerin kabukları soyalım. Orta kısımlarını kaşık yardımıyla oyalım. Şekillendirdiğimiz patatesleri kararmamaları için su dolu bir kap içerisine alalım.
  • Tüm patatesleri şekillendirdikten sonra suyun içerisinden alalım ve kağıt havluyla kurulayalım.
  • Daha sonra patatesleri kızgın yağda hafifçe kızartalım.
  • Patatesleri uygun bir fırın kabına dizelim. Patateslerin içerisini kıymalı iç harç ile dolduralım.
  • Üzerlerini çeri domatesle kapatarak süslediğimiz patates karnıyarıklarımızın üzerine sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaba aldığımız sıcak suyun içerisine tuz ve salçayı ilave ederek karıştıralım.
  • Sosumuzu patateslerin üzerine, fırın kabının tabanına gelecek şekilde yayalım.
  • Fırına vermeden önce üzerini sarpişir ile kapatalım.  Önceden ısıttığımız 190°C fırında 30 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda üzerinden sarpişiri çıkartalım ve üzeri açık bir şekilde 10 dakika daha pişirelim.
  • Güzelce kızaran patates karnıyarık tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder