Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet küçük boy patates
- Sıvı yağ (kızartmak için)
İç harcı için;
- 250 gr kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesli karnıyarığın kıymalı iç harcı için tavaya sıvı yağı alalım.
- Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar kavuralım.
- Kıymanın rengi döndükten sonra yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Son olarak doğradığımız domates, domates salçası, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Pişen kıymamızı ocaktan alalım.
- Patateslerin kabukları soyalım. Orta kısımlarını kaşık yardımıyla oyalım. Şekillendirdiğimiz patatesleri kararmamaları için su dolu bir kap içerisine alalım.
- Tüm patatesleri şekillendirdikten sonra suyun içerisinden alalım ve kağıt havluyla kurulayalım.
- Daha sonra patatesleri kızgın yağda hafifçe kızartalım.
- Patatesleri uygun bir fırın kabına dizelim. Patateslerin içerisini kıymalı iç harç ile dolduralım.
- Üzerlerini çeri domatesle kapatarak süslediğimiz patates karnıyarıklarımızın üzerine sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaba aldığımız sıcak suyun içerisine tuz ve salçayı ilave ederek karıştıralım.
- Sosumuzu patateslerin üzerine, fırın kabının tabanına gelecek şekilde yayalım.
- Fırına vermeden önce üzerini sarpişir ile kapatalım. Önceden ısıttığımız 190°C fırında 30 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda üzerinden sarpişiri çıkartalım ve üzeri açık bir şekilde 10 dakika daha pişirelim.
- Güzelce kızaran patates karnıyarık tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder