13 Nisan 2023 Perşembe

Airfryer Ramazan Pidesi Tarifi

 

Airfryer Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu – Susam

    Airfryer Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına unu alalım.
  • Üzerine instant maya, toz şeker, tuz, ekleyerek karıştıralım. Ortasını havuz şeklinde açalım.
  • Açtığımız havuza sütü, suyu, zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından hamuru kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
  • Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini temiz bir bezle örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha aktaralım ve tekrar elimizle toparlayalım.
  • Hamuru 6 eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız hamuru elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerimizi sırasıyla pişirme kağıdı üzerine alalım ve elimizle bastırarak çok az genişletelim.
  • Üzerinin sosu için küçük bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım.
  • Açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız karışımdan sürelim ve elimizle bastırarak tabak genişliğinde pidelerimizi açalım.
  • Parmak uçlarımızla bastırarak hamurun kenarına bir daire oluşturalım.
  • Ardından aradaki çizgileri yaparak hamurumuza pide şeklini verelim. Yoğurtlu karışımdan sürüp bastırdığınız yerlerin üzerinden tekrar geçerek şeklinin daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Son olarak pidelerin üzerine susam ve çörek otu serpelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Pişirme kağıdı ile birlikte pidemizi airfryer haznesine alalım. 200 °C ‘de 7 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen Ramazan pideleri servise hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder