Airfryer Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Çörek otu – Susam
Airfryer Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına unu alalım.
- Üzerine instant maya, toz şeker, tuz, ekleyerek karıştıralım. Ortasını havuz şeklinde açalım.
- Açtığımız havuza sütü, suyu, zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
- Ardından hamuru kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini temiz bir bezle örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha aktaralım ve tekrar elimizle toparlayalım.
- Hamuru 6 eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız hamuru elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
- Bezelerimizi sırasıyla pişirme kağıdı üzerine alalım ve elimizle bastırarak çok az genişletelim.
- Üzerinin sosu için küçük bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım.
- Açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız karışımdan sürelim ve elimizle bastırarak tabak genişliğinde pidelerimizi açalım.
- Parmak uçlarımızla bastırarak hamurun kenarına bir daire oluşturalım.
- Ardından aradaki çizgileri yaparak hamurumuza pide şeklini verelim. Yoğurtlu karışımdan sürüp bastırdığınız yerlerin üzerinden tekrar geçerek şeklinin daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.
- Son olarak pidelerin üzerine susam ve çörek otu serpelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım.
- Pişirme kağıdı ile birlikte pidemizi airfryer haznesine alalım. 200 °C ‘de 7 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen Ramazan pideleri servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder