Beşamel Soslu Karışık Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane patates
- Tuz
- 1 konserve mısır
- Yarım sucuk
- 1 çay bardağı kasar rendesi
- 1 cay kasığı kara biber
- 1 çay kasığı nane
- 1 cay kaşığı kırmızı biber
Başemal sos için
- 2 yemek kaşığı tere yağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 cay kaşığı tuz
- 1 cay kaşığı kara biber
- 2.5 su bardağı süt
Üzeri için
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
Beşamel Soslu Karışık Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce patatesleri soyup küp doğruyoruz tencereye alıyoruz tuzunu ilave edip üzerine şu ekleyip 10 dk haşlayıp süzüyoruz.
- Patateslerin üzerine mısırları yıkayıp koyuyoruz sucuğu minik minik doğruyoruz kaşarı ve baharatlarını karıştırıp harmanlıyoruz ve borcama yayıyoruz.
- Besamel sosu için;Tencereye yağlarımızı koyuyoruz üzerine unu koyup kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt tuz ve kara biberi ekliyoruz pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz besamel sosu borcam da ki patatesin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine kaşar rendesi serpip önceden 180 derece işittiğimiz fırında kızartııyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder