9 Nisan 2023 Pazar

Beşamel Soslu Karışık Patates Tarifi

 

Beşamel Soslu Karışık Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane patates
  • Tuz
  • 1 konserve mısır
  • Yarım sucuk
  • 1 çay bardağı kasar rendesi
  • 1 cay kasığı kara biber
  • 1 çay kasığı nane
  • 1 cay kaşığı kırmızı biber

Başemal sos için

  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 cay kaşığı tuz
  • 1 cay kaşığı  kara biber
  • 2.5 su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 çay bardağı kaşar rendesi

    Beşamel Soslu Karışık Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce patatesleri soyup küp doğruyoruz tencereye alıyoruz tuzunu ilave edip üzerine şu ekleyip 10 dk haşlayıp süzüyoruz.
  • Patateslerin üzerine mısırları yıkayıp koyuyoruz sucuğu minik minik doğruyoruz kaşarı ve baharatlarını karıştırıp harmanlıyoruz ve borcama yayıyoruz.
  • Besamel sosu için;Tencereye yağlarımızı koyuyoruz üzerine unu koyup kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra süt tuz ve kara biberi ekliyoruz pişiriyoruz.
  • Pişirdiğimiz besamel sosu borcam da ki patatesin üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine kaşar rendesi serpip önceden 180 derece işittiğimiz fırında kızartııyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder