Etli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 2su bardağı et suyu+2,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Etli Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dana etini düdüklü tencerede haşlayın ,suyunu kullanacağız, suyunu süzün.
- Bol suda yıkadığınız pirinçleri ayrı bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz katıp, 15 dakika kadar bekletin.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Kuru soğanı katıp 3-4 dakika soteleme işlemini sürdürün. İnce ince doğradığınız havuçları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Üzerine suyunu süzdürdüğünüz ılık suda bekleyen pirinçleri, şeffaf bir görünüm alana kadar orta ateşte kavurun.
- Üzerine tereyağı ekleyin ve et suyu +su ilave edin.
- Tuz, karabiber ekledikten sonra pilav tenceresinin kapağını kapatın. Pilavı, kısık ateşte 15 dakika kadar kapağını açmadan pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağı eritin, pilavlık fıstık ve bademleri tavaya alın. Ardından etleri ekleyip karıştırın.
- İstediğiniz bir kalıba önce etleri ardından havuçlu pilavı ekleyip spatula ile üzerini bastırın.
- Servis tabağına ters çevirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder