15 Nisan 2023 Cumartesi

Etli Havuçlu Pilav Tarifi

 

Etli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 2su bardağı et suyu+2,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

    Etli Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dana etini düdüklü tencerede haşlayın ,suyunu kullanacağız, suyunu süzün.
  • Bol suda yıkadığınız pirinçleri ayrı bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz katıp, 15 dakika kadar bekletin.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Kuru soğanı katıp 3-4 dakika soteleme işlemini sürdürün. İnce ince doğradığınız havuçları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  • Üzerine suyunu süzdürdüğünüz ılık suda bekleyen pirinçleri, şeffaf bir görünüm alana kadar orta ateşte kavurun.
  • Üzerine tereyağı ekleyin ve et suyu +su ilave edin.
  • Tuz, karabiber ekledikten sonra pilav tenceresinin kapağını kapatın. Pilavı, kısık ateşte 15 dakika kadar kapağını açmadan pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritin, pilavlık fıstık ve bademleri tavaya alın. Ardından etleri ekleyip karıştırın.
  • İstediğiniz bir kalıba önce etleri ardından havuçlu pilavı ekleyip spatula ile üzerini bastırın.
  • Servis tabağına ters çevirerek servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder