Fırın Sütlaç (Yıllardır Aynı Ölçü Aynı Garanti Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 2 fincan pirinç (türk kahve fincanı)
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su (nişastayı açmak için)
- 1 paket vanilya
Fırın tepsisine ekleyip pişirmek için;
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım limon (dilim şeklinde)
- 1 litre sıcak su
Üzeri için;
- Fındık veya ceviz
Fırın Sütlaç (Yıllardır Aynı Ölçü Aynı Garanti Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yıkanmış pirinci ve suyu alalım.
- Pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
- Haşlanan pirince sütü ilave edip karıştıralım.
- Ardından karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Bir kapta nişasta ve yumurta sarısını bir miktar su ile tamamen çözülünceye kadar karıştıralım.
- Şeker oranını dilediğiniz gibi azaltıp, arttırabilirsiniz.
- Kaynayan süte toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Şeker eridikten sonra hazırladığımız nişastalı karışımı azar azar ekleyerek karıştıralım.
- Yaklaşık 6-7 dk. Kaynadıktan ve hafifçe koyulaşmaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Sütlacımızı ısıya dayanaklı fırın kaplarına üzerlerinde 1 – 1,5 cm boşluk kalacak şekilde dolduralım.
- Tatlılarımızı fırın tepsisine yerleştirelim ve fırın tepsimizin tabanını kaynamış su ile dolduralım.
- Tepsimizin boş kalan taban kısmına 2-3 parça limon dilimi ve bir, iki adet çubuk tarçın ekleyelim (olmasa da olur☺️)
- Üst tarafı ısıtılmış fırında pişirilecek. Önceden ısıttığımız 🤒 220 derece fırında yaklaşık 40-50 dk. pişirelim.
- Fırından çıkan fırın sütlacımızı soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden kolay gelsin.
Not:Fırını alt üst tarafını aynı anda açmayalım sütlaçlarda tekrardan bir kaynama olacağı için tepsi içine taşacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder