Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan (minik minik doğrayın)
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Avuç dolusu maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
Patlıcan Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları çatalla batırın, yağlı kağıtlı tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika közleyin.
- Domatesleri fırındaki patlıcanların yanına ekleyin ve daha 35 dakika közleyip, fırından alın.
- İlk sıcaklığı gidince patlıcanları ortadan kesip, içini kaşıkla çıkartın. Domateslerinde kabuğunu soyun ve patlıcanla birlikte ince kıyın.
- Bir tavada zeytinyağında soğanı, sarımsağı kavurun. Patlıcan-domates ezmesini ve baharatlarıda ekleyip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Limon suyunu ve maydanozuda ekleyip, karıştırıp, servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder