13 Nisan 2023 Perşembe

Patlıcan Ezme Tarifi

 

Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan (minik minik doğrayın)
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Avuç dolusu maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

    Patlıcan Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çatalla batırın, yağlı kağıtlı tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika közleyin.
  • Domatesleri fırındaki patlıcanların yanına ekleyin ve daha 35 dakika közleyip, fırından alın.
  • İlk sıcaklığı gidince patlıcanları ortadan kesip, içini kaşıkla çıkartın. Domateslerinde kabuğunu soyun ve patlıcanla birlikte ince kıyın.
  • Bir tavada zeytinyağında soğanı, sarımsağı kavurun. Patlıcan-domates ezmesini ve baharatlarıda ekleyip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Limon suyunu ve maydanozuda ekleyip, karıştırıp, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder