Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
Üzerine sürmek için;
- Sıvı yağ
Kıymalı iç harcı için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 300g kıyma
- 5 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 3 adet sivri biber (Ufak doğranmış)
- 2 adet domates (Ufak doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Salçalı sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 adet patlıcanı halka halka keselim.
- Kestiğimiz patlıcanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
- Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Kıymalı iç harcı için uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
- Soğan ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kıymayı da ekleyerek rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan kıymamıza sarımsak, sivri biber ve domatesi ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
- Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Patlıcanlarımızı fırından çıkardıktan sonra bir çatal yardımı ile üzerine hafifce bastırarak çukurlaştıralım.
- Üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar kıymalı harcımızdan koyalım.
- Sosumuz için bir kap içerisine domates salçası ve sıcak suyu alalım. Salça çözülünceye kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
- Yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder