13 Nisan 2023 Perşembe

Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan

Üzerine sürmek için;

  • Sıvı yağ

Kıymalı iç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 300g kıyma
  • 5 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 3 adet sivri biber (Ufak doğranmış)
  • 2 adet domates (Ufak doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 adet patlıcanı halka halka keselim.
  • Kestiğimiz patlıcanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Kıymalı iç harcı için uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
  • Soğan ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kıymayı da ekleyerek rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan kıymamıza sarımsak, sivri biber ve domatesi ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Patlıcanlarımızı fırından çıkardıktan sonra bir çatal yardımı ile üzerine hafifce bastırarak çukurlaştıralım.
  • Üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar kıymalı harcımızdan koyalım.
  • Sosumuz için bir kap içerisine domates salçası ve sıcak suyu alalım. Salça çözülünceye kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder