Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram yaş kadayıf
- 1 çay bardağı ceviz
Bulamak için
- 3 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı su
- Yarım paket vanilya
Kızartmak için
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 2 ,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlamayla başlayalım. Şeker, su ve limonun tencereye alalım orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra kadayıflarımızı iyice bir tellerini ayıralım. Tezgahı serelim kullanacağımız miktar kadar seni ceviz ekleyip rulo şeklinde sıkıca saralım.
- Daha sonra yumurta sarısı su ve vanilyayı derin bir tabağın içinde çırpalım.
- Kadayıflarımızı yumurtayı bulayıp elimizle sıkarak fazla olan yumurtasını alalım şeklini düzgünleştirelim.
- Daha sonra tavaya bir parmak derinliğine sıvı yağ alalım.
- Kızardıktan sonra içine dolmalarımızı atalım sürekli çevirerek kızartalım. Direk yağdan alıp buz gibi şerbetin içine atalım yaklaşık 2-3 dakika içinde çevirerek bekletelim.
- Daha sonra servis tabağına alalım dondurma eşliğinde tatlılarımız servise hazırNot: arkadaşlar ben ramazan ayı olduğu için kadayıflarımız sardım buzdolabı poşetine koyup kaldırdım kurumaması için iftardan sonra yağda kızartıp şerbeti bulayıp servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder