Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram güllaç (10 yaprak)
- 6 su bardağı süt
- 3 çay bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 1 tepeleme su bardağı iri kıyılmış ceviz
Süs için:
- Nar ve toz antep fıstığı
Su bardağı 250 ml
Çay bardağı 100 ml
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt ve şeker konup ocakta ısıtılır.
- El yapmayacak kıvama kadar.
- İçine vanilya eklenip karıştırılır ve kenara alınır.
- 5 güllaç yaprağı alt kısma ortaya ceviz ve tekrar üzerine kalan 5 yaprak ile yapılır.
- İlk yaprak borcama göre kırılıp yerleştirilir ve üzerine islanacak şekilde süt dökülür.
- Bu işlem 5 yaprak bitene kadar devam edilir.
- Orta kısma gelince ceviz serpilir ve işlem tekrar 5 yaprak bitene kadar devam edilir.
- Bittikten sonra buzdolabına kaldırılır hem kıvam alması için hemde soğuması için bekletilir. Süslenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder