Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram güllaç  (10 yaprak)
  • 6 su bardağı süt
  • 3 çay bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 tepeleme su bardağı iri kıyılmış ceviz

Süs için:

  • Nar ve toz antep fıstığı

Su bardağı 250 ml

Çay bardağı 100 ml 

Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt ve şeker konup ocakta ısıtılır.
  2. El yapmayacak kıvama kadar.
  3. İçine vanilya eklenip karıştırılır ve kenara alınır.
  4. 5 güllaç yaprağı alt kısma ortaya ceviz ve tekrar üzerine kalan 5 yaprak ile yapılır.
  5. İlk yaprak borcama göre kırılıp yerleştirilir ve üzerine islanacak şekilde süt dökülür.
  6. Bu işlem 5 yaprak bitene kadar devam edilir.
  7. Orta kısma gelince ceviz serpilir ve işlem tekrar 5 yaprak bitene kadar devam edilir.
  8. Bittikten sonra buzdolabına kaldırılır hem kıvam alması için hemde soğuması için bekletilir. Süslenip servis edilir.

Yorumlar