13 Nisan 2023 Perşembe

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 4,5-5 su bardağı içme suyu (Kemik suyu, tavuk suyu da olur varsa)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates (Hepsi orta boy doğranacak)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • Kimyon
  • 1 yemek (Silme) un
  • Zeytinyağ

Üzeri için :

  • Zeytinyağ
  • Pul biber
  • Fırınlanmış ekmek

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3-4 yemek zeytinyağda soğanı kavur.
  • Un ekle, kokusu çıkana kadar 2 dk kavur.
  • Havuç, patates ekle 1-2 dk kavur.( bir kaç kaşık su ekleyebilirsin kavurduktan sonra ).
  • Mercimek ekle, 1-2 tur karıştır.
  • Baharat ve sarımsak ekle.
  • Suyu ekle karıştır ve kapağı kapalı olarak, kaynaya kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte herşey pişenene kadar pişir.
  • Çorba pişince, blendırdan geçir.
  • En son bir kezde süzgeçten geçirdikten sonra, çorbayı tekrar ocağa al. Hafif kaynadıktan sonra altını kapayın.
  • Bir cezvede zeytinyağı hafif kızdır. İçine pul biber koy ve ocaktan al. Çorbanın üzerine gezdir. Birazda kızarmış ekmek ilave et.
  • Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder