Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sarı mercimek
- 4,5-5 su bardağı içme suyu (Kemik suyu, tavuk suyu da olur varsa)
- 1 orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates (Hepsi orta boy doğranacak)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- Kimyon
- 1 yemek (Silme) un
- Zeytinyağ
Üzeri için :
- Zeytinyağ
- Pul biber
- Fırınlanmış ekmek
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3-4 yemek zeytinyağda soğanı kavur.
- Un ekle, kokusu çıkana kadar 2 dk kavur.
- Havuç, patates ekle 1-2 dk kavur.( bir kaç kaşık su ekleyebilirsin kavurduktan sonra ).
- Mercimek ekle, 1-2 tur karıştır.
- Baharat ve sarımsak ekle.
- Suyu ekle karıştır ve kapağı kapalı olarak, kaynaya kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte herşey pişenene kadar pişir.
- Çorba pişince, blendırdan geçir.
- En son bir kezde süzgeçten geçirdikten sonra, çorbayı tekrar ocağa al. Hafif kaynadıktan sonra altını kapayın.
- Bir cezvede zeytinyağı hafif kızdır. İçine pul biber koy ve ocaktan al. Çorbanın üzerine gezdir. Birazda kızarmış ekmek ilave et.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder