17 Nisan 2023 Pazartesi

Püre Yatağında Et Sote Tarifi

 

Püre Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

Püre için

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı rende kasar peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

-et sote için

  • 500 gram yağsız kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya kırmızı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • yarım çay kaşığı karabiber

-üzeri için

  • 1 çay bardağı rende kasar

    Püre Yatağında Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım uygun bir tencereye alalım haslıyalım.
  • Haşlamış olduğumuz patateslerin suyunu süzelim uygun bir kaba alalım.
  • Üzerine tereyağı kaşar rendesi tuz karabiberi ilave edip püre haline getirelim ardından püremizi 8 eşit parçaya bölelim.
  • Elimizle top haline getirelim fırın tepsisine dizelim bir bardak yardımıyla pürelerin ortalarına çukur açalım.
  • Sotemiz için uygun bir tavaya sıvı yağ kuşbaşı eti alalım etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Sırasıyla ince doğramış olduğumuz kuru soğanı yeşil biber kapya biberi ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Domates salçası baharatları haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yarım çay bardağı sıcak suyuda ilave edip 2-3 dakika daha pişirelim.
  • Tepside ortasını çukurlaştırdığımız pürelere et sotemizi paylaştıralım son olarak üzerine kaşar rendesi ekleyerek fırının üst izgara ayarında 200°ç 15 dakika pişirelim.
  • Piştikten sonra servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder