Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kadayıf
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt (600 ml)
Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütlü şerbeti hazırlamak için tencereye 2,5 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sütü alalım.
- Karıştırarak 5 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Şerbetimiz kaynarken uygun bir borcama 250 gram hazır kadayıfı düzeltelim.
- Kadayıfları borcama dizerken ne çok sıkı ne de çok aralıklı olarak yerleştirelim.
- Sütlü şerbet elinizi yakmayacak kadar ılıdığında kadayıfların üzerine yavaş yavaş gezdirelim.
- Kadayıfın şerbetini güzelce çekmesi ve yumuşaması için hiçbir yerinin kuru kalmaması gerekiyor. Bu sebeple şerbeti her yerine güzelce döktüğümüzden emin olalım.
- Tatlımızın şerbetini iyice çekmesi için yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
- Sütlü hazır kadayıf tatlısını dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder