17 Nisan 2023 Pazartesi

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kadayıf
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt (600 ml)

    Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütlü şerbeti hazırlamak için tencereye 2,5 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sütü alalım.
  • Karıştırarak 5 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  • Şerbetimiz kaynarken uygun bir borcama 250 gram hazır kadayıfı düzeltelim.
  • Kadayıfları borcama dizerken ne çok sıkı ne de çok aralıklı olarak yerleştirelim.
  • Sütlü şerbet elinizi yakmayacak kadar ılıdığında kadayıfların üzerine yavaş yavaş gezdirelim.
  • Kadayıfın şerbetini güzelce çekmesi ve yumuşaması için hiçbir yerinin kuru kalmaması gerekiyor. Bu sebeple şerbeti her yerine güzelce döktüğümüzden emin olalım.
  • Tatlımızın şerbetini iyice çekmesi için yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
  • Sütlü hazır kadayıf tatlısını dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder