Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galete unu (110 ml)
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1.5 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Patates püresi için:
- 5 adet büyük patates
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt (100 ml)
- Karabiber
- Tuz
Rosto Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için uygun bir kaba kıyma ve diğer malzemeleri alıp çiğ köfte yoğurur gibi 7-8 dk doğuralım.Köfte bütün malzemeler ile iyice özleşsin yoğurmak püf noktası.
- Elimizi hafif nemlendirerek köftemizi rulo şekline getirip yağlı kağıt ile sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Ruloyu fırın tepsisine alıp 30 dk kadar pişirelim.
- Pişirdikten sonra fırından alıp 15 dk dinlendirip yağlı kağıttan çıkartap keskin bıcak ile bir parmak kalınlığında dilimleyip dilimleri borcama dizelim.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz salçalı sosu gezdirelim ( salça, tuz ve sıcak suyu güzel karıştıralım) borcamın üzerini tepsi ile kapatıp 180 derece fırında 25 dk pişirelim.
- Patates püresi için patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp üzerine su ekleyip haşlayalım.
- Haşlanmış patatesleri süzüp içerisine tereyağını ekleyip ezelim süt, karabiber ve tuzu ekleyip güzelce blendırdan geçirelim pürüzsüz kıvam alıcak.
- Servis tabağına patates püresinden alıp üzerine köfteden ve köftenin sosundan gezdirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder