15 Nisan 2023 Cumartesi

Rosto Köfte Tarifi

 

Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galete unu (110 ml)
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1.5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patates püresi için:

  • 5 adet büyük patates
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
  • Karabiber
  • Tuz

    Rosto Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için uygun bir kaba kıyma ve diğer malzemeleri alıp çiğ köfte yoğurur gibi 7-8 dk doğuralım.Köfte bütün malzemeler ile iyice özleşsin yoğurmak püf noktası.
  • Elimizi hafif nemlendirerek köftemizi rulo şekline getirip yağlı kağıt ile sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • Ruloyu fırın tepsisine alıp 30 dk kadar pişirelim.
  • Pişirdikten sonra fırından alıp 15 dk dinlendirip yağlı kağıttan çıkartap keskin bıcak ile bir parmak kalınlığında dilimleyip dilimleri borcama dizelim.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz salçalı sosu gezdirelim ( salça, tuz ve sıcak suyu güzel karıştıralım) borcamın üzerini tepsi ile kapatıp 180 derece fırında 25 dk pişirelim.
  • Patates püresi için patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp üzerine su ekleyip haşlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri süzüp içerisine tereyağını ekleyip ezelim süt, karabiber ve tuzu ekleyip güzelce blendırdan geçirelim pürüzsüz kıvam alıcak.
  • Servis tabağına patates püresinden alıp üzerine köfteden ve köftenin sosundan gezdirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder